Bjärsvik

Bjärsvik

Björkvik - Bjärsvik

2009 köpte vi Björkvik eller Bjärsvik 1:19 som ligger på en udde i sjön Bjärsen ca 25 km sydväst om Linköping. När vi tog över stället var det mycket nergånget, både tomt och stuga. T o m vägen fram till tomten är i mycket dåligt skick. Vi har föresatt oss att inom 5 år få ordning på först tomten sedan huset.

(Fotot ovan taget av Linn Grewell)

Storbjörken

TomtenPosted by Familjen Wigren Sat, July 07, 2012 10:32:13

Nu har vi börjat fälla en stor björk som skymt förmiddagssolen. Den ringbarkades för två somrar sedan och i vår kom inga löv på den, så det var dags att fälla åldringen. Jag började med att såga ner de nedre grenarna och klättrade allt högre upp.

Sedan fästes en lina ca 10 m upp på stammen. Linan drog vi sedan via ett träd i fällriktningen och fäste i en annat träd för att kunna spänna linan. Jag sågade sedan av stammen på ca 7 meters höjd.

Toppdelen föll inte helt åt det håll som var tänkt, även om Jane och pojkarna hängde i den uppspända linan. Så trädet drog med sig ett enträd i fallet. Ingen större förlust eftersom det var rätt torrt och halvdött ändå.

Sedan återstår nu en hel del sågning, vedhuggning och risbränning innan vi tar ner den kvarvarande stammen.

/Roger

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by alert("hej") Fri, March 09, 2018 19:54:48

Nice