Bjärsvik

Bjärsvik

Björkvik - Bjärsvik

2009 köpte vi Björkvik eller Bjärsvik 1:19 som ligger på en udde i sjön Bjärsen ca 25 km sydväst om Linköping. När vi tog över stället var det mycket nergånget, både tomt och stuga. T o m vägen fram till tomten är i mycket dåligt skick. Vi har föresatt oss att inom 5 år få ordning på först tomten sedan huset.

(Fotot ovan taget av Linn Grewell)

Brittsommar

Just nuPosted by Familjen Wigren Sun, September 08, 2013 18:07:22
Helgen 7-8 september hade vi otroligt fint väder. Dagstemperaturen steg till över 20 grader och vi badade. Både Frida och Sofie var med på lördagsmiddagen.

På dagen satte vi upp fågelholkar, två små och en större, inköpta på Biltema.
Kanske inte bästa kvalité, men man får väl renovera dem efter hand.

Dessutom hyvlade, slipade och behandlade vi fikabordet i söderläge med miljöanpassat skyddslack.
Den stora grenen som vi tog ner för några veckor sedan lastade vi på släpvagnen tillsammans med en del ved. Grenen skall bli ett klätterträd till våra katter.

Eftersom Gibson och Donna inte kommer överens (han är hoppar på och biter henne ibland), så kommer vi att omplacera honom till en bra familj där han får vara ensam herre på täppan. Det här var därför sista helgen för honom på hans favoritplats...

På lördagskvällen fick vi se ett djur som simmade förbi utanför vår matplats, troligen ett Bisamdjur. Det var lite svårt att få en bra bild.
Vädret var som sagt varmt på dagen, men det går tydligt mot höst eftersom solen går ner så tidigt, och det kändes motiverat att tända en brasa i öppna spisen i stugan.

Nästa gång vi åker ner så åker nog båtarna och bryggan upp.../Roger  • Comments(0)//bjarsvik.wigrens.net/#post44