Bjärsvik

Bjärsvik

Björkvik - Bjärsvik

2009 köpte vi Björkvik eller Bjärsvik 1:19 som ligger på en udde i sjön Bjärsen ca 25 km sydväst om Linköping. När vi tog över stället var det mycket nergånget, både tomt och stuga. T o m vägen fram till tomten är i mycket dåligt skick. Vi har föresatt oss att inom 5 år få ordning på först tomten sedan huset.

(Fotot ovan taget av Linn Grewell)

Bryggan

ByggenPosted by Familjen Wigren Sun, May 22, 2011 23:00:42

Sedan en vecka ligger nu vår hemmabyggda flytbrygga på plats med tillhörande boj.

Själva flytbryggan har måtten 4.60x1.80 m och landgången har måtten 5.50x0.90 m. Bygget gick till så att vi köpte flytblock, kätting, ankringsvikter och beslag från Båtbryggan AB. Virket från Linköpings Träförädling.

Bryggans ram byggdes i garaget hemma med 145x45 mm A-klassat tryckimpregnerat virke. Rostfri 100 mm bryggskruv användes till detta. Några delar, som t ex kortlingar till flytblocksram, gjordes av 95x45 mm A-klassat tryckvirke.

Ramen fraktades sedan ner på släpvagnen med övrigt virke.

Som trallvirke användes 95x22 mm AB-klass tryckimpregnerat. Möjligen borde vi ha använt 95x28 mm istället, åtminstone till landgången, mer om det senare.

Flytblocken skruvades fast i ramen med rostfri skruv 43 mm lång.

Vi förberedde även möjligheten att lägga till ytterligare ett flytblock mellan de två yttersta om det skulle visa sig behövas, genom att skruva en extra kortling som flytblocksram (ses i bilden mellan de två inre reglarna till höger om flytblocket som håller på att skruvas fast).

För att hålla flytblocken extra säkert under täcklocket (som är ganska tunn plast) spikades en bräda mellan reglarna.

Sedan skruvades landgången ihop.

Landgångens ram har måtten 5.50 x0.80, men trallvirket får sticka ut en smula för att få en bredare gångyta. Även landgången har ett flytblock, det sitter närmast bryggdelen.

Eftersom trallvirket var 4.50 långt blev det perfekt att göra två 1.80 längder till bryggan och den ca 89 cm biten som blev över fick gå till landgången. Trallvirket skruvas även det med 43 mm rostfri bryggskruv. På bryggan skruvas virket kloss mot varandra men på landgången lämnas en glipa på 22 mm mellan varje planka.

När jag kommit en bit på väg med landgången inser jag att det vore bäst att lägga ytterligare en regel mellan ramvirket för att stödja upp trallvirket. Det kan nämligen bli lite vekt med 22 mm trall med ett spann på 71 cm (invändigt) om det kommer någon tungviktare skuttande på landgången. Så fick det bli.

Eftersom det ju blir ett 145 mm högt hålrum mellan flytblocken och trallvirket på bryggan så fylldes detta hålrum med avkapade frigolitskivor. Detta gjordes bara ovanpå de yttersta fyra flytblocken. De inre delen av flytbryggan får ju lite extra flythjälp av landgångens flytblock.

Bryggan fästs mycket behändigt ihop med de gångjärn som köptes från Båtbryggan AB. De har en plastbussning som gör att det inte gnisslar något i gångjärnet när man går på bryggan!

Vi använde flytbryggan som pråm när vi lade i de vikter som håller bryggan och bojen på plats. Vi har tre vikter som väger 140 kg styck. Två till bryggan och en till bojen. Vi använde 9 mm galvaniserad kätting, 3.5 m till bojen (ca 2.20 djupt) och drygt 10 m till bryggförankringen. Eftersom varje vikt byggs ihop av fyra runda cementplattor kunde vi rulla ner dem från bryggan när vi rott ut bryggan på rätt plats för respektive vikt. Lite knepigt var det att få dem på rätt position, så vi fick lyfta dem (Malcolm och jag med förenade krafter) i kättingen för att justera läget i efterhand.

Nu får vi hoppas att bryggan kommer väl till användning. Carl har redan annekterat den som sin...

/Roger

  • Comments(0)//bjarsvik.wigrens.net/#post39