Bjärsvik

Bjärsvik

Björkvik - Bjärsvik

2009 köpte vi Björkvik eller Bjärsvik 1:19 som ligger på en udde i sjön Bjärsen ca 25 km sydväst om Linköping. När vi tog över stället var det mycket nergånget, både tomt och stuga. T o m vägen fram till tomten är i mycket dåligt skick. Vi har föresatt oss att inom 5 år få ordning på först tomten sedan huset.

(Fotot ovan taget av Linn Grewell)

Påskhelgen

Just nuPosted by Familjen Wigren Sun, May 01, 2011 16:15:48

Påskhelgen 2011 bjöd på ett fantastiskt väder.

Långhelgen inleddes dock med att Jane och jag tog släpkärran och åkte upp till Stockholm på skärtorsdagen och hämtade hem flytblock och dylikt för att bygga flytbrygga. Tyvärr fanns inte rätt kvalité på virke att tillgå i Linköping så vi får vänta med att bygga ihop den.

Flytblock på hög.

Vi har talat med kommunens ansvarige för ekologi och naturfrågor som gett oss klartecken att använda en del av fyllnadsmassorna som vi grävt upp från dikningen av vägen till att jämna ut marken nere vid sjön. Eftersom det ju inte ändrar strandlinjen skall det vara OK enligt honom.

Malcolm och Carl hjälpte till att lasta ATV-vagnen med sten, lera och jord och köra ner det till utfyllnaden.

Carl ägnade ju också en hel del tid åt att fiska i vanlig ordning. Han fick en gädda och aborre som han släppte tillbaka.

Jane grävde en grop där vi skall mura upp en grill nere vid vårt matbord. Vi har dessutom köpt en del lecablock som vi skall använda till detta. ATV med vagn kom väl till pass även till att transportera dessa.

Japp - så får det bli!

Förutom att gräva en grop åt andra, så slipade och målade Jane bänkar och utemöbler under helgen. Fint ska det va!

Bänknötare.

Kvällarna var fortsatt varma så vi kunde njuta av kvällsmaten på vår favoritplats.

Påskmys vid sjön.

Vi har inte sjösatt segelbåten ännu, men Carl använde den gamla roddbåten till att fiska.

Jag premiärbadade för året på söndagskvällen. Badtemperaturen var hela 18.5 grader! Är det svenskt rekord i badtemp för en påskdag?

/Roger

  • Comments(1)//bjarsvik.wigrens.net/#post38