Bjärsvik

Bjärsvik

Björkvik - Bjärsvik

2009 köpte vi Björkvik eller Bjärsvik 1:19 som ligger på en udde i sjön Bjärsen ca 25 km sydväst om Linköping. När vi tog över stället var det mycket nergånget, både tomt och stuga. T o m vägen fram till tomten är i mycket dåligt skick. Vi har föresatt oss att inom 5 år få ordning på först tomten sedan huset.

(Fotot ovan taget av Linn Grewell)

Taket

RenoveringPosted by Familjen Wigren Tue, June 02, 2009 20:04:23

I helgen fick sig taket en översyn.

Den norra ränndalen hade sprucken tjärpapp och byttes därför ut mot en ny remsa. Förhoppningsvis har vi då även lagat det läckage som letat sig in till köksskåpet. På vinden såg allt OK ut, så det är lite oklart hur vattnet letat sig dit.

Vi fortsatte med väggen inne i sovrummet också, men vädret var så pass fint så man hölls helst utomhus denna helg.

/Roger

  • Comments(0)//bjarsvik.wigrens.net/#post18

Köksrenovering

RenoveringPosted by Familjen Wigren Sun, March 22, 2009 19:42:59
Det är jag som är renoveringsmästaren (invändigt) på vår lilla sommarstuga. Planen är att göra en budgetrenovering med tanke på att dess framtid är osäker (det ska byggas ett nytt hus på sikt och vi vet inte hur vi gör med denna). Jag har en övergripande plan på hur jag vill förändra utseendet. För att få små ytor att verka större ska man ha ljusa färger. Jag kommer därmed att använda vit färg genomgående i huset. Mitt första projekt är köket. Gammal tapet som sitter löst i stora partier. Jag bestämmer mig för att ta loss alltihopa istället för fläckvis. Trots att det är en liten yta tar det ändå ca 4 timmar att avlägsna det mesta av tapeten och jag hinner inte längre än så under lördagen. Nästa gång ska jag fortsätta med underarbetet och sedan målartvätta tak och det målade delen av väggen. Planen är att måla tak och väggar vita. Skåpsluckorna är i en tråkig brun färg. Jag kommer att använda lackfärg för att måla om till en trevligare färg. Vi får se vad det blir.

/Jane

  • Comments(0)//bjarsvik.wigrens.net/#post4