Bjärsvik

Bjärsvik

Björkvik - Bjärsvik

2009 köpte vi Björkvik eller Bjärsvik 1:19 som ligger på en udde i sjön Bjärsen ca 25 km sydväst om Linköping. När vi tog över stället var det mycket nergånget, både tomt och stuga. T o m vägen fram till tomten är i mycket dåligt skick. Vi har föresatt oss att inom 5 år få ordning på först tomten sedan huset.

(Fotot ovan taget av Linn Grewell)

Bryggan

ByggenPosted by Familjen Wigren Sun, May 22, 2011 23:00:42

Sedan en vecka ligger nu vår hemmabyggda flytbrygga på plats med tillhörande boj.

Själva flytbryggan har måtten 4.60x1.80 m och landgången har måtten 5.50x0.90 m. Bygget gick till så att vi köpte flytblock, kätting, ankringsvikter och beslag från Båtbryggan AB. Virket från Linköpings Träförädling.

Bryggans ram byggdes i garaget hemma med 145x45 mm A-klassat tryckimpregnerat virke. Rostfri 100 mm bryggskruv användes till detta. Några delar, som t ex kortlingar till flytblocksram, gjordes av 95x45 mm A-klassat tryckvirke.

Ramen fraktades sedan ner på släpvagnen med övrigt virke.

Som trallvirke användes 95x22 mm AB-klass tryckimpregnerat. Möjligen borde vi ha använt 95x28 mm istället, åtminstone till landgången, mer om det senare.

Flytblocken skruvades fast i ramen med rostfri skruv 43 mm lång.

Vi förberedde även möjligheten att lägga till ytterligare ett flytblock mellan de två yttersta om det skulle visa sig behövas, genom att skruva en extra kortling som flytblocksram (ses i bilden mellan de två inre reglarna till höger om flytblocket som håller på att skruvas fast).

För att hålla flytblocken extra säkert under täcklocket (som är ganska tunn plast) spikades en bräda mellan reglarna.

Sedan skruvades landgången ihop.

Landgångens ram har måtten 5.50 x0.80, men trallvirket får sticka ut en smula för att få en bredare gångyta. Även landgången har ett flytblock, det sitter närmast bryggdelen.

Eftersom trallvirket var 4.50 långt blev det perfekt att göra två 1.80 längder till bryggan och den ca 89 cm biten som blev över fick gå till landgången. Trallvirket skruvas även det med 43 mm rostfri bryggskruv. På bryggan skruvas virket kloss mot varandra men på landgången lämnas en glipa på 22 mm mellan varje planka.

När jag kommit en bit på väg med landgången inser jag att det vore bäst att lägga ytterligare en regel mellan ramvirket för att stödja upp trallvirket. Det kan nämligen bli lite vekt med 22 mm trall med ett spann på 71 cm (invändigt) om det kommer någon tungviktare skuttande på landgången. Så fick det bli.

Eftersom det ju blir ett 145 mm högt hålrum mellan flytblocken och trallvirket på bryggan så fylldes detta hålrum med avkapade frigolitskivor. Detta gjordes bara ovanpå de yttersta fyra flytblocken. De inre delen av flytbryggan får ju lite extra flythjälp av landgångens flytblock.

Bryggan fästs mycket behändigt ihop med de gångjärn som köptes från Båtbryggan AB. De har en plastbussning som gör att det inte gnisslar något i gångjärnet när man går på bryggan!

Vi använde flytbryggan som pråm när vi lade i de vikter som håller bryggan och bojen på plats. Vi har tre vikter som väger 140 kg styck. Två till bryggan och en till bojen. Vi använde 9 mm galvaniserad kätting, 3.5 m till bojen (ca 2.20 djupt) och drygt 10 m till bryggförankringen. Eftersom varje vikt byggs ihop av fyra runda cementplattor kunde vi rulla ner dem från bryggan när vi rott ut bryggan på rätt plats för respektive vikt. Lite knepigt var det att få dem på rätt position, så vi fick lyfta dem (Malcolm och jag med förenade krafter) i kättingen för att justera läget i efterhand.

Nu får vi hoppas att bryggan kommer väl till användning. Carl har redan annekterat den som sin...

/Roger

  • Comments(0)//bjarsvik.wigrens.net/#post39

Vägen

ByggenPosted by Familjen Wigren Sun, August 16, 2009 19:48:20

Efter några smärre fastkörningar och en dikeskörning (som krävde bärgningshjälp) har sista biten på vår väg börjat ta form.

I skrivande stund har ca 90 ton grus av grövre sort fördelats ut, det mesta på de sista 45 metrarna av vägen.

Tyvärr så kunde inte lastbilarna köra in så långt på vår väg så de lastade av i början på vägen. Det betyder att jag får köra med traktor och hämta i skopan de återstående 400 metrarna. När vägen är torr går det ju an, men när det har regnat emellanåt så vill jag inte köra sönder vägen alltför mycket med traktorn, så då står arbetet stilla.

Jag har därför istället lappat vägen där det blivit djupa sänkor p g a regnet med skyffel och skottkärra assisterad av Malcolm.

Innan jag kunde börja hämta gruset med traktorn var jag tvungen att få över traktorn över det stället jag lagt trumman. Fick montera tvillinghjulen på traktorn och lägga i en del träd för att ta mig över utan att trycka sönder den nya trumman.

Trumman klarade sig men överfarten fick gå så snabbt så det resulterade i en rätt saftig fastkörning utanför vägen. Ekipaget gled helt enkelt ner i leran nedanför vägen och kom loss först efter borttagning av tvillinghjul och en hel del kärrande av grus.

Nu är maskinen dock på torra land igen.

/Roger

  • Comments(1)//bjarsvik.wigrens.net/#post26

Tur i oturen

ByggenPosted by Familjen Wigren Mon, July 27, 2009 22:16:43

Efter två dagars grävande ligger trumman på plats.

När jag i morse lagt ner trumman på plats (med hjälp av Calle) så började jag återfyllningen. Efter ca en 15 minuter såg jag att skopan hängde snett så jag fick avbryta och köra upp traktorn till vändplanen. Då visade det sig att en låsskruv till en axel lossnat och ramlat bort så axeln var halvägs ute ur skopfästet. Med tanke på att jag tappat den bland 6-7 kubikmeter lera så var det inte mycket hopp jag hade när jag gick till gropen för att försöka hitta delarna (skruv och två brickor). Efter ca 30 sekunder hittade jag skruven som stack upp ca 2 cm ur lergropen. Helt otrolig tur inser jag. Då fattades bara brickorna (som är rätt feta) som jag räknade med att få skaffa nytt. En av brickorna är lite special för att passa skruvskallen, så det skulle inte bli lätt.

När jag väntade på att lunchbrasan skulle glöda till sig gick jag till gropen för att fylla på med spade så att trumman skulle ligga rätt och vattnet rinna igenom röret istället för vid sidan om. Efter ca tio minuters petande såg jag specialbrickan ligga helt öppet nere i gropen. Den var bara att plocka upp och rengöra från lera. Den andra brickan hittade jag hos Wik & Wall (efter att först ha provat hos Lantmännen). Först sa servicekillen på Wik & Wall att de inte hade så stora brickor, men när jag petat runt på deras hyllor så hittade jag precis vad jag behövde (till biträdets förvåning). Två st för 16:50 fick det bli.

Nu återstår bara att göra väg av gropen också. Leran som jag tänkt fulla på med känns lite väl blöt, men det skall nog gå bra. Jag har lagt stora stenar på nedre vägkanten så det skall bli stabilare. Tänker fylla på rejält med bärlager ovanpå.

Åkte och köpte ett lass med 0 - 90 stenkross tidigare i morse. Räcker dock inte så långt är jag rädd. Skall beställa några lastbilslass istället.

Har köpt en "stuvbit" markväv som skall ner till tomten imorgon bitti.

/Roger

  • Comments(1)//bjarsvik.wigrens.net/#post25

Dikesgrävning

ByggenPosted by Familjen Wigren Sat, July 25, 2009 21:56:13

Så har vi satt igång med att fixa vägen.

Tog med oss en 300 mm vägtrumma på taket på Saaben som skall grävas ner vid blöthålet närmast tomten. Den svackan är ett av de två värsta ställena på vägen.

Efter en ca timmes grävande körde jag fast med traktorn när jag kom för långt ut på ena vägkanten. Där var det inte lera utan perfekt gegga.

Jag ägnade ca 2 timmar med att försöka dra loss traktorn. Ovan som jag är lyckades jag inte styra loss mig med grävskopan de första tre-fyra försöken så jag ändrade taktik efter ett tag.

Men det var inte så lätt att spela/köra upp 8 ton traktor heller där drivhjulen är helt insmorda med gegga. Efter att ha grävt bort en del sten som samlat sig under traktorn gjorde jag nya försök med grävaggregatet och då lyckades jag komma upp på fast mark igen. Sedan fortsatte jag med grävandet (med vissa avbrott för att jaga bort ungtjurar som flockades runt våra bilar).

Det samlades vatten rätt fort i hålet, så nog behövs det en vägtrumma där. Kruxet är väl nu bara att få bra avrinning på nersidan av vägen men det får jag fixa på söndag.

/Roger

  • Comments(0)//bjarsvik.wigrens.net/#post24

Sågbock

ByggenPosted by Familjen Wigren Sun, March 15, 2009 15:11:03

Har byggt en sågbock som skall ner till Björkvik. Vi har ju fått en hel del ved som behöver sågas upp efter att vi fällde två träd härom veckan.

Den är ihopfällbar och kostar knappt 200 spänn i material. Använde 45x70 mm råplan för att den skall bli stadig.

De mittre klykorna är kortare för att inte benen skall bli "överbestämda" och stå och vicka om underlaget är ojämnt. Av samma anledning är mittre klykorna inte ihopskruvade med varandra, annars blir det svårare att fälla ihop bocken (då blir det tre axlar som skall passa ihop, nu är det bara två).

Nu är det bara att börja såga...

Lite mer info om sågbocken hittar ni i pdf-filen:

/Roger

  • Comments(3)//bjarsvik.wigrens.net/#post1